От МП разкриха ще осигурят ли проследяващи гривни за Иванчева и Петрова

  • 21 декември 2018 15:52

  • 1765
  • 4
От МП разкриха ще осигурят ли проследяващи гривни за Иванчева и Петрова
©

От Министерството на правосъдието изпратиха официално съобщение до медиите, в което разясняват ситуацията с електронното наблюдение на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Припомняме, Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров трябва да излязат утре от ареста, но условието е Министерството на правосъдието да осигури гривни за мониторинг. Публикуваме съобщението от МП без редакторска намеса:

"С писмо до председателя на Специализирания наказателен съд началникът на Областна служба „Изпълнение на наказанията“-София го уведомява, че в  изпълнение на определението от 19.12.2018г. в частта му за осъществяване на електронно наблюдение на лицата Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров по смисъла на чл. 263, ал.1, т.3 от ЗИНЗС и задължението на началника на Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – гр. София да издаде заповед за прилагане на електронното наблюдение, към настоящия момент съществува техническа невъзможност за прилагане на електронен мониторинг по отношение на лицата с наложена мярка за неотклонение домашен арест.

Системата за електронно наблюдение, която трябва да бъде внедрена по проект „Модернизиране на пенитенциарната система в България“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, все още не е пусната в реална експлоатация с въвеждане на реални правонарушители в нея, тъй като в момента се реализират допълнителни поддейности, пряко свързани с внедряването на Системата за електронно наблюдение".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1765 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кика

2018.12.21 | 18:11

4

После да вкарат съдията ,който ги е освободил в ареста....защото ще остане само работата на всички останали институциии

RM

2018.12.21 | 17:49

2

А ози чоко циганина, дето уж беше под домашен арест, а ходи по ресторантите, защо не беше с такава гривна? Другите как ги пускат под домашен арест без гривни?

2018.12.21 | 18:05

3

da ama ostanalite ne sa politicheski arestanti moje bi

2018.12.21 | 16:47

1

Казано напрост език...Окрали сте парите за електронни гривни и такава система сте изградили само на хартия...Да се смееш ли,да плачеш ли...или просто да си кажеш...Нищо ново в България...:Д

Добави коментар

Водещи новини