Заради пожара преди месец: Операторът на депото в Русе е глобен с 20 000 лева

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе инж. Любомир Атанасов е издал наказателно постановление в максимален размер от 20 000 лева на фирмата, която е оператор на Регионалното депо за отпадъци. Това съобщиха от екоинспекцията. 

Причината е пожарът от 3 ноември тази година. В продължение на няколко дни екипи се опитваха да го загасят. Заради инцидента се създаде напрежение сред русенци, които недоволстваха от дима и миризмите, носещи се в определен период от време над града - в зависимост от посоката на вятъра.

От РИОСВ информират, че пожарът е възникнал първоначално на 50 кв. м, едновременно от четири страни, и се е разраснал до 15 декара. Отпадъците в една от клетките - пластмасови, хартиени, текстилни, полиетиленови и други, са депонирани във височина. Това е образувало стръмен скат, който е бил трудно достъпен за поддържане, уплътняване и запръстяване. 

"Неправилната експлоатация и допуснатият пожар са нарушения на Закона за управление на отпадъците, за което фирмата е санкционирана", обясняват от РИОСВ.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет