Пловдивски пожарникар спаси бедстващ гларус

  • 28 ноември 2018 15:54

  • 803
  • 1
Пловдивски пожарникар спаси бедстващ гларус
© БНТ

Птица в беда успя да обедини усилията на множество хора и бе спасена. Пожарникари от Пловдив организираха спешна акция, за да освободят гларус, заклещен на покрива на детска градина.

След като видели бедстващата птица, съседите от района позвънили първо на доброволческа организация, специализирана в помощ на диви животни. Организирането на акцията обаче отнело време и затова хората подали сигнал и на телефон 112.

За по-малко от 15 минути на място пристигнал екип пожарникари. Тъй като до сградата нямало пряк достъп за специализирания автомобил, бързо била сглобена лека стълба, с която един от огнеборците се качил до покрива.

Наложи се да повдигна керемидите, за да мога да я изкарам, оказа съпротива разбира се птицата, след това тръгна да лети и всичко беше готово. Пуснах я и тя си отлетя, разказа огнеборецът Недялко Пищялов, цитиран от БНТ. Хората са категорични, че всички усилия са си стрували.

Това е един живот, за мен животът е ценен, независимо на кой, на животно или на човек, заяви Юлияна Милева, очевидец на спасителната акция.

Най-развълнувани от случващото се са били децата от близката детска градина.

Учим ги на състрадание и да помагат на всичко живо, което е в беда, каза детската учителка Виолета Дечева.

В знак на благодарност децата нарисували на пожарникаря картина, която той пази на работното си място.

Константин Тодоров
803 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бат Бойко

2018.11.28 | 18:18

1

ЗАЩО НЕ СЕ ОБАДИХТЕ НА БОЙКО ПОЖАРНИКАРЯ ДА СВАЛИ ГЛАРУСА.
С ТОЯ КОРЕМ ЩЕШЕ ДА ИЗКРИВИ СТЪЛБАТА

Добави коментар

Водещи новини