Представител на ВСС: Лозан Панов не желае да разговаря с нас

  • 28 ноември 2018 19:04

  • 1189
  • 1
Представител на ВСС: Лозан Панов не желае да разговаря с нас
© Кадър: БНТ

Добрите резултати от последния доклад на ЕК се дължи на положените усилия на българската страна. За сравнение, мониторинговия доклад от януари 2017 година анализира успехите на България за 10-годишното ни членство и тогава бе заявено, че страната ни отбелязва известен напредък, като тогава бяха изведени общо 17 препоръки. Ноемврийският доклад през същата година беше дори по-позитивен, тогава беше признат значителния напредък относно препоръките. А от последния доклад сами се убедихте – от 6 показателя, 3 са изпълнени.

Това коментира в предаването "Още от деня" по БНТ Боян Магдалинчев, представител на Висшия съдебен съвет.

,,В тази връзка не зная защо господин Панов имаше толкова критични коментари по адрес на доклада на ЕК. Изглежда, че такива хора явно не желаят България да отпада от наблюдението. Не знам поради какви подбуди говори така, тъй като той тези теми изобщо не ги дискутира с нас. Всъщност господин Панов има навика да говори извън ВСС. Наскоро 10 човека от ВСС се опитахме да го подканим за разговори, а той ни отвърна, че не бил длъжен да дава отчети пред нас. Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет просто не желае да разговаря с нас'', сподели още Магдалинчев.

По думите му е недопустимо магистратите да използват политическо говорене.

,,Политическото говорене е недопустимо за магистрати. В крайна сметка съдът е независим орган, който не може да взима политически становища. Но очевидно Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет няма проблем с това'', каза още членът на ВСС.

,,Когато от КПКОНПИ, в изпълнение на своите функции, се опитаха да влязат контакт с него, за да даде обяснение за тези доходи, които не са декларирани, той се отъждестви със съдебната власт и обяви, че това е било посегателство над съдебната власт'', добави Магдалинчев.

Накрая Боян Магдалинчев изрази уверението си, че Алексей Трифонов е най-добрият избор за председател на Софийския градски съд.

,,За мен той беше най-убедителният кандидат, затова беше избран и толкова категорично'', посочи представителят на ВСС.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1189 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Слуги на Сатан

2018.11.28 | 19:58

1

Хвани единия,тресни другия!
От едно котило,от една "Шпиц-команда!
Само където на единия са му повече развити болтовете.

Добави коментар

Водещи новини