Борис Велчев: Прокуратурата не е информационна агенция (обновена)

  • 23 февруари 2012 09:48

  • 1559
  • 0
Борис Велчев: Прокуратурата не е информационна агенция (обновена)
©

"Няма спор между прокуратурата и МВР за увеличаване на наказанията при пътнотранспортни произшествия със смъртни случаи,  защото прокуратурата няма законодателна инициатива, а МВР  има."

Това каза главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев пред журналисти преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет.

Той поясни, че правителството внася в Народното събрание всичко, което реши, независимо дали има мнението на прокуратурата.

По повод изказването на заместник-главния прокурор Валери Първанов, че не може да се увеличат наказанията при ПТП със смъртни случаи, защото няма места в затворите, Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев каза, че е провел разговор с него относно изказването му и му е казал, че той е допуснал две грешки – не е преценил правилно нито аудиторията, нито аргументите си.

Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев коментира и случая с Георги Харизанов. "Кой точно е господин Харизанов, че това обвинение за престъпление от преди 15 години за кражба, стана национален проблем?", попита главният прокурор.

„Не мисля, че това е тема от национално значение. Няма данни, че неговото престъпление е свързано със службата му. То е извършено много преди той да заеме този пост. Аз не мисля, че кражба, макар и на 50 хиляди долара от преди 10 години, наистина е престъпление с национално значение”, добави той.
По повод факта, че обществото разбира късно за тези водени досъдебни производства срещу Георги Харизанов, Велчев обясни, че прокуратурата не е информационна агенция.

Главният прокурор каза, че бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД вече е реабилитиран и затова има свидетелство за съдимост.

„След определен срок от време, лицето се води неосъждано. Така е с всички граждани, не само с г-н Харизанов", каза главният прокурор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини