МВР, ДАНС и прокуратурата ще борят заедно финансовите престъпления и корупцията

  • 22 февруари 2012 12:54

  • 688
  • 0
МВР, ДАНС и прокуратурата ще борят заедно финансовите престъпления и корупцията
©

Върховната касационна прокуратура, МВР и ДАНС подписаха споразумение за дейността на специализираните звена за разследване на престъпления срещу финансовата система и корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности.

Главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев каза, че подписването на споразумението е знак за засилване на усилията за противодействие на финансовите престъпления. "Създаването на съвместните екипи е съпроводено с методика за провеждане на финансови разследвания. Доброто сътрудничество между прокуратурата, МВР и ДАНС се надявам да се пренесе и върху тези екипи", добави той.

Вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа посочи, че със създаването на тези екипи ще се даде възможност за изграждането на допълнителен административен капацитет, който ще позволи да разследват по-успешно финансовите и корупционните престъпления.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини