Тръгва делото срещу Мирослав Боршош

  • 12 ноември 2018 14:40

  • 1277
  • 0
Тръгва делото срещу Мирослав Боршош
© Булфото

Софийски градски съд (СГС) проведе днес второ разпоредително заседание по делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и Валентин Кръстев, предаде репортер на Novini.bg.

СГС насрочи първото заседание по делото да се проведе на 14 януари 2019 година. И на днешното разпоредително заседание адвокат Доковска, която защитава интересите на Боршош, поиска делото да бъде върнато, защото все още има неясноти в обвинителния акт, които могат да бъдат причина клиентът ѝ да не получи адекватна защита. Тя настоя още актът да бъде върнат на Софийска градска прокуратура за доработка.

След като чу страните по делото, СГС прецени, че от прокуратурата са коригирали обвинителния акт и може да бъде насрочено редовно заседание.

Припомняме, Мирослав Боршош и Валентин Кръстев са обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, при което е ощетен НДК. Бившият изпълнителен директор е обвинен за това, че е разпоредил част от целевите средства - в размер на 3 431 146,06 лв. да бъдат разходвани за заплащане на разходи, които не са свързани с дейностите, за които са били отпуснати.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини