Задържаха за 72 часа служителя на съдебната охрана, блъснал двама младежи и избягал

  • 05 ноември 2018 11:03

  • 663
  • 0
Задържаха за 72 часа служителя на съдебната охрана, блъснал двама младежи и избягал
© Pixabay (архив)

С постановление на Районната прокуратура в Търговище е задържан за срок до 72 часа служителят на съдебната охрана Валентин П. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол. След инцидента служителят на съдебната охрана избягал от местопроизшествието. Престъплението, в което е обвинен Валентин П., се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Инцидентът е станал в петък, около 14, 15 часа. На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиняемият решил да направи обратен завой с личния си автомобил. След като не успял, дал на задна предавка, и така пътуващият мотоциклет с момче на 16 години и момиче на 18 години се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и настъпва челен удар в насрещно движещ се автомобил. Служителят на съдебна охрана не е спрял и е избягал от местопроизшествието. Открит е два часа по-късно в заведение.

Тестван с дрегер, показанията на обвиняемия са показали наличие на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба.

Пострадалото момиче е със счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Извършена е била операция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно.

Действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище. Очаква се днес Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия служител на съдебната охрана.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини