Пиян шофьор предизвика тежка катастрофа с двама ранени и избяга

  • 03 ноември 2018 11:09

  • 2359
  • 1
Пиян шофьор предизвика тежка катастрофа с двама ранени и избяга
© Pixabay (архив)

Двама души са пострадали при катастрофа, предизвикана от пиян шофьор, предприемащ неправилен обратен завой, съобщиха от ОДМВР-Търговище.

Около 14.14 часа на 2 ноември на улица „Кюстенджа“ в град Търговище лек автомобил „Мицубиши“ предприемa неправилен обратен завой и отнема предимството на правомерно движещ се в посока ул. „Васил Левски“ мотоциклет „Сузуки 125“ с търговищка регистрация, управляван от 16-годишен правоспособен водач от Търговище с инициали П.К. В резултат мотоциклетът се е блъснал в задната част на автомобила. Водачът е изгубил контрол над управлението му и мотоциклетът се е блъснал в правомерно движещ се в посока град Велики Преслав лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация. Водачът на лекия автомобил „Мицубиши“ е напуснал местопроизшествието.

В резултат на пътно-транспортното произшествие в „ОАРИЛ“ на МБАЛ-Търговище е настанена 18-годишна девойка от Търговище, която се е возила на задната седалка на мотоциклета. Тя е с фрактура на ляв крак, лява ръка, ляво бедро и с контузия на гръден кош, без опасност за живота ѝ. Водачът на мотоциклета е настанен в отделение на болницата с контузни рани, също без опасност за живота му.

Вследствие на проведени незабавни издирвателни действия от служители на РУ-Търговище е установено, че лекият автомобил „Мицубиши Лансър“ е собственост и управляван от правоспособния водач В.П., на 49 г., от Търговище. Той е задържан в РУ-Търговище за срок до 24 часа. Взетата му проба за алкохол е отчела концентрация от 0,71 промила. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е следствено дело по чл. 343, ал. 3, буква „а“ от Наказателния кодекс по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Търговище. Следствените действия по случая продължават.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2359 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2018.11.03 | 15:47

1
Споко бе БАТИ беше шеф на полицията ще опрай НЕЩАТА

Добави коментар

Водещи новини