Ваньо Танов се разминава само с глоба за изнасянето на държавна тайна

  • 21 февруари 2012 12:02

  • 2150
  • 3
Ваньо Танов се разминава само с глоба за изнасянето на държавна тайна
©

Прокуратурата предложи глоба за директора на Агенция "Митници" Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната по случая с изнасянето на държавна тайна.

В телевизионно интервю на 1 септември Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната съобщи количеството гориво от държавния резерв, съхранявано в складовете на "Лукойл". Парламентарната група на Коалиция за България сигнализира главния прокурор за издаването на държавна тайна и по случая бе повдигнато обвинение на Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната. От пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че Софийска градска прокуратура е внесла в Софийски градски съд предложение по реда на чл. 78А НК - за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание "глоба" по отношение на Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

На Ваньо Танов е повдигнато и предявено обвинение за това, че на 1 септември 2011 г. в гр. София по непредпазливост е станал причина да бъде разкрита информация, представляваща държавна тайна, което е престъпление по чл. 359 ал. 1 от НК. Приложението на чл. 78а НК в този случай е задължително, тъй като за повдигнатото обвинение по посочения текст от НК се предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години или пробация, като обвиняемият не е осъждан и не са причинени имуществени вреди.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2150 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КондУктоР

2012.03.16 | 15:17

3
Заради подобни случай като този България никога няма да тръгне нагоре . Човека видимо е прекрачил закона като е издал ДЪРЖАВНА ТАЙНА , а се разминава само с глоба , която сигурен съм не е голяма . Това какво говори ? Че вече всеки ще може да прави каквото си иска , да си прибира парички и накрая да се отървава с глобичка ! :)

2012.03.16 | 15:16

2
Простаци и наивници сме ние че ви вярвяме Саше е затова ще ни се смеят в Европа -закона е категоричен и е за всички а не за едни глоба -доста ясно ни е е че е спрямо човека и финикийските знаци
Александър Николов

2012.03.16 | 15:16

1
Интересно защо точно Ваньо Танов трябва да го разследват именно за ДЪРЖАВНА ТАЙНА - това звучи толкова просташко и наивно. Само мога да Ви кажа,че през Ваньо Танов в миналото са минали хиляди държавни тайни и поверителна кореспонденция -за които сегашната прокуратура въобще не може и да сънува.......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини