Шефът на митниците Ваньо Танов е обвиняем за разгласяване на държавна тайна

  • 14 февруари 2012 14:16

  • 4015
  • 1
Шефът на митниците Ваньо Танов е обвиняем за разгласяване на държавна тайна
©

До дни се очаква да приключи делото срещу директора на Агенция „МитнициВаньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната за нарушаване на Закона за защита на класифицираната информация.

Досъдебното производство е образувано по сигнал на БСП. Според социалистите в телевизионно интервю на 1 септември 2011 г. Танов е обявил количеството на държавния резерв от гориво за военновременни запаси, държано в "Лукойл", с което е нарушил Закона за защита на класифицираната информация.

Повдигнато е обвинение, Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната е привлечен като обвиняем за престъпление по служба по чл. 359, ал. 1 от НК. Взета му е мярка подписка. Делото ще приключи всеки момент – буквално до дни с приложението на чл. 78а, т.е. – ще бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, тъй като са налице изискванията на закона, заявиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Последвайте канала на

Novini.bg
4015 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.14 | 18:01

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини