Постоянен арест за четиримата цигани, нападнали полицаи в Сливен

  • 22 октомври 2018 16:21

  • 3035
  • 2
Постоянен арест за четиримата цигани, нападнали полицаи в Сливен
© Pixabay (архив)

По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И.

Те са обвинени за това, че на 18.10.2018 г. в гр.Сливен, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ –МВР- Сливен, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред и по своето съдържане се отличава с изключителна дързост и цинизъм - замеряли полицаите с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители – престъпление по чл. 325, ал. 2, пр.1, вр. ал. 1 от НК за Антон И. и Йонко Д. и престъпление по чл. 325, ал. 5, вр. ал. 2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Симеон Б. и Ангел Д, тъй като са извършили деянието при условията на опасен рецидив.

Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел Д. – престъпление по чл.270, ал.1, пр.1 от НК.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. са извършили престъпленията, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите. Определението на Районен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

 
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3035 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kolxo

2018.10.22 | 17:51

2
Ха! Ако са пречели на народната милиция ги заключват. А когато убият някой старец само им се карат, че са се оставили да ги хванат и после ги пускат с по 197 висящи незнам_какво_си. Най-голямата банда носи униформи!
Пламен

2018.10.22 | 17:14

1
Надявам се в ареста да им строшат капачките и лактите

Добави коментар

Водещи новини