Прокуратурата поиска промяна на обвинението по делото срещу Даниел Митов

На финала на делото срещу бившия външен министър Даниел МитовДаниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, прокуратурата внезапно поиска от Специализирания наказателен съд да промени обвиненията му от "престъпление по служба" и "безстопанственост" в "злоупотреба с доверие", предаде БНР.

На съд, заради споразумение от 2016 година между външното и земеделското министерство за закупуване на самолетни билети от фирма, с която договор по Закона за обществените поръчки е имало само Министерството на земеделието.

Поисканата промяна в обвинението коментираха прокурорът по делото Боряна Бецова и адвокатът на Митов Ина Лулчева: “Защото има събрани нови документи и от разпитите на свидетелите се наложи някои изменения във фактическите обстоятелства. Имаме правна възможност, дадена възможност за изменение на обвинението, така сме преценили, и сме го направили. Отказвам да си обясня изобщо движението по това дело, образуването му и воденето му с харчене на много пари, когато е ясно, че държавата е получила претендираното свръхплащане обратно преди образуване на делото и няма никакви вреди извън разходите по това дело“, казаха прокурорът по делото и адвокатът на Даниел МитовДаниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Коментари

  1. 2018.10.04 | 13:23
    Всички руснаци вън от територията на Велика България! Да ходят да си пият нефта при терориста Путин!
    1. 2018.10.04 | 16:59
      Идиот !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет