Съдии насъскват ВСС да отговори на нападките на Цветанов

  • 17 февруари 2012 12:31

  • 816
  • 0
Съдии насъскват ВСС да отговори на нападките на Цветанов
©

Столични съдии призовават Висшия съдебен съвет /ВСС/ да даде институционален отговор на твърденията на министъра на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за съдебната власт. Това се посочва в призив до съвета, предоставен на медиите от Съюза на съдиите в България.

Бездействието на висшия орган на съдебната власт поставя съдиите, обект вече и на персонални нападки, в ситуация да извършват проверки на вече разглеждани дела и да оповестяват фактите по тях. Ненужното изразходване на време за опровергаване на невярно представяне на факти по конкретни дела от министъра на вътрешните работи отклонява съдията от изпълнението на текущите му задължения, се посочва в призива на магистратите. Те добавят, че като висш орган, администриращ съдебната власт, ВСС има необходимите ресурси да се вземат адекватни мерки.

Призивът е подписан от около 80 съдии от Софийския районен съд, Софийския окръжен съд, Софийския градски съд, Софийския апелативен съд и от Върховния касационен съд

Последвайте канала на

Novini.bg
816 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини