Ковачева: Законът за отнемане на имущество е гарант за правата на човека

  • 16 февруари 2012 10:23

  • 860
  • 1
Ковачева: Законът за отнемане на имущество е гарант за правата на човека
©

Министерство на правосъдието не е вносител на нито един от законопроекти, но сме представили доклад с предимствата и недостатъците по тях.

Това заяви Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, министър на правосъдието, от трибуната на Народното събрание, по време на дебатите около Законопроекта за отнемане на незаконно придобито имущество и Законопроекта за гражданската конфискация. Въпросът за създаването на ефективен механизъм за отнемане на имущество е обект на обсъждане както в национален, така и в европейски контекст, коментира Ковачева.

По думите й подобни закони съществуват и в други европейски държави. Подкрепа в това начинание има от партньорите ни, които искат да работят с българските институции. Според Ковачева целта на закона е да подобри съпротивителната сила на държавата срещу организираната престъпност по високите етажи.

Правосъдният министър коментира, че законът трябва да създава гаранции, че с проверката ще се проследи преобразуването на имуществото. „Необходимо е законът да предвиди създаването на по-ефективна специализирана администрация”, подчерта Ковачева пред народните представители.

„Гражданската конфискация би следвало да се прилага при спазване принципа на върховенство на закона и спазването на основните права на човека”, категорична бе Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. Според нея не на последно място трябва такъв закон да дава сериозни гаранции за правата на човека.

Последвайте канала на

Десислава Станева
860 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
:)

2012.02.16 | 19:04

1
Само дето не казва кой точно е Човека.

Добави коментар

Водещи новини