Арест за мъжа, стопанисвал цех, от който са зареждани нелегалните фабрики за цигари (снимки)

  • 31 август 2018 14:48

  • 1573
  • 0
Арест за мъжа, стопанисвал цех, от който са зареждани нелегалните фабрики за цигари (снимки)
© Getty Images/Guliver

Районен съд - Пловдив определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 38-годишния Георги Моллов, собственик на цеха, от който са били зареждани разбитите на 24 август 2018 г. фабрики за нелегално производство на цигари.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 24.08.2018 г. в с. Калугерово, обл. Пазарджик, е държал акцизни стоки без бандерол - 1 700 кг. нарязан тютюн, като предметът на престъплението е в големи размери.

Според съда има обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, в което е обвинен. Налице е опасност от извършване на друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за нетклонение.

В хода на разследването е установено, че като собственик на мандра в с. Калугерово, обвиняемият е организирал и цех, в който е извършвал нарязване и обработка на големи количества тютюн, който впоследствие е доставял на нелегалните фабрики, произвеждащи цигари в Горна Оряховица и Тутракан. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Георги Моллов е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Пловдив.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1573 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини