Повдигнаха обвинение на собственика на цеха, от който са били зареждани разбитите фабрики за производство на контрабандни цигари

  • 29 август 2018 15:39

  • 1196
  • 0
Повдигнаха обвинение на собственика на цеха, от който са били зареждани разбитите фабрики за производство на контрабандни цигари
© gettyimages (архив)

В резултат на продължаващите активни действия по разследването, днес – 29.08.2018 г., Окръжна прокуратура – Пловдив привлече към наказателна отговорност 38-годишен мъж, собственик на цех, от който са били зареждани разбитите на 24.08.2018 г. фабрики за нелегално производство на цигари, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

На Г.М. е повдигнато обвинение за това, че на 24.08.2018 г., в с. Калугерово, обл. Пазарджик, е държал акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон -  1 700 кг тютюн, като предметът на престъплението е в големи размери - престъпление по чл. 234, ал.2, т.3, във вр. ал.1 от НК.

В хода на разследването е установено, че като собственик на мандра в с. Калугерово, обл. Пазарджик, обвиняемият е организирал на територията й и цех, в който е извършвал нарязване и обработка на големи количества тютюн, който впоследствие е доставял на нелегалните фабрики, произвеждащи цигари на територията на гр. Горна Оряховица, гр. Тутракан и гр. Дупница.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като предстои да бъде поискано от съда вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което на Г.М. е повдигнато обвинение, е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1196 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини