Адвокатки се хванаха за гушите заради двореца "Врана"

  • 24 август 2018 08:30

  • 3481
  • 5
Адвокатки се хванаха за гушите заради двореца "Врана"
©

Частната собственост беше отнета по един псевдо начин. Политическата класа употреби съда, защото дворецът "Врана" е лична собственост. Това е домът на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица. Има документи, които показват, че неговият дядо е купувал тази земя. Държавата няма нито един документ, който да показва, че е отделила един лев за двореца и земята.

Това каза адвокат Ели Христова, която защитава интересите на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица по казуса за собствеността на двореца "Врана". "Лъжа е, че царското семейство не е притежавало частна собственост. Лъжа е, че държавата е построила двореца "Врана". Хората не са запознати с всички документи. Държавата влиза в имота "Врана" през 1946 година и го докарва до съсипия. За да се отърве от него, държавата го прехвърля на Столична община. Сградите са били пред рухване. Държавата не е дала нито един лев за двореца "Врана". Държавата реши да се саморазправи с царското семейство. Това дело корумпира държавата. Точно поради тези причини младите хора не искат да остават да живеят в България", категорична беше адвокат Христова.

На съвсем противоположното мнение беше адвокат Мариана Попова, която защитава интересите на държавата. "Ясно беше доказано, че дворецът "Врана" е държавна собственост. Държавата не е оказвала никакъв натиск. Тя има право да защити своите интереси. Държавата избра нашия екип и ние анализирахме много подробно целия казус. Останалите дела, за "Царска Бистрица", за "Сарагьол", също показаха, че всички тези имоти са държавни. Видно е, че всички средства са дошли от държавния бюджет. Няма нито едно доказателство, че Фердинанд или Борис са давали частни средства. Не трябва да спорваме присъда, която е влязла в сила", обяви адвокат Попова.

През цялото време на разговара двете жени не спряха да се прекъсват и да се обвиняват взаимно в лъжи и манипулации, като на няколко пъти водещата Биляна Гавазова се наложи да се намесва в споровете, за да може зрителите да чуят и разберат какво говорят гостенките.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3481 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.08.24 | 10:29

5
Димитров изпрати това седесарско копеле Симеончо по живо-по здраво с всичките царски богатства заграбени от народа, Живков се отнесе с него като човек, а можеше да го гръмне с чадъра, но седесарският изтърсак няма капка срам, иска си собствеността.
боби

2018.08.24 | 10:12

2
Ненаяли се мухъли!! Тези псевдоцарски наследници не са никакви царски наследници много отдавна. Дошли от майната си и искат да заграбят де какво може!!Малко ли национални катастрофи предизвика дядо му Фердинанд!!От тези деспотични монархии нищо хубаво не е видял народа, а само грабежи и поттисничество!!
на майка му Йоана в пyтката

2018.08.24 | 10:25

4
Заради дядо му Фердинант загубихме десетки хиляди войници и 1/3 от Санстефанска България. Заради баша му Борис ни гърмяха англичани и американци, та порутиха София и големите градове.

2018.08.24 | 10:21

3
Какво общо има тоя седесарски кретен Симеончо със славните български монарси, извели България на 3 морета, прославили я в битки и разнесли българската култура из Европа?

2018.08.24 | 10:04

1
Народ, на обективен референдум и с абсолютно мнозонство тегли една пичка майчина на седесаро-фашистката монархия, Димитров даже лично изпрати копелето Симеончо на гарата. Домът му е в Испания и не е желан тук.

Добави коментар

Водещи новини