Задържане под стража за обвиняема за пране на пари

  • 12 юли 2018 16:01

  • 1687
  • 0
Задържане под стража за обвиняема за пране на пари
© Pixabay

Днес състав на Софийски апелативен съд е уважил протеста на Софийска градска прокуратура в частта относно мярката за неотклонение, взета спрямо обвиняемата Мария И.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Магистратите измениха наказанието от „подписка“ в „задържане под стража“. За нейния съучастник в извършване на престъплението – Владимир Б., е потвърдено определението на първоинстанционния съд, като съдът го е оставил без мярка за неотклонение.

Мария И. и Владимир Б., който е гражданин на Израел, са били привлечени в качеството им на обвиняеми на 02.07.2018 г. Двамата са обвинени за това, че са въвеждали в заблуждение множество лица да регистрират „кухи“ търговски дружества без кадрови, финансов и производствен ресурс.

С тези действия те целели откриване на банкови сметки, през които да се „изпират“ пари, придобити извън страната чрез престъпление – измама. На 05.07.2018 г. Софийски градски съд е определил спрямо обвиняемата мярка за неотклонение „Подписка“, а чуждият гражданин Владимир Б. без мярка за неотклонение.

В днешното съдебно заседание САС е приел доводите на прокурора от Апелативна прокуратура – София, че съществува реална опасност обвиняемата Мария И. да извърши друго престъпление или да се укрие.

Това се извежда от тежестта на извършеното престъпление - налице е продължавана престъпна дейност с множество деяния, като по този начин се засягат важни и значими обществени отношения, в това число финансовата система на страната.

Наред с това са накърнени интереси на чужди граждани и за реализиране на престъплението и неговото прикриване са използвани други лица.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1687 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини