Кой и защо уби данъчния в София?

  • 05 юли 2018 07:58

  • 6457
  • 2
Кой и защо уби данъчния в София?
© Булфото (архив)

Бившият следовател и адвокат Людмил Рангелов коментира заедно с Валери Йорданов, бивш директор на СДВР, в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия развръзката около разследването на убийството на данъчния в София.

Припомняме ви, че на 18 декември2017 г. в центъра на София бе разстрелян данъчният служител Иво Стаменов. Месец по-късно той умря от раните си. Два месеца след покушението е първият арест на банда, която според МВР е автор на убийството. Оказва се, че тя е на депутатски брат Депутатът е Димитър Аврамов от ДПС. Тогава обаче доказателствата са недостатъчни.  На 3 юли 2018-а година обаче бандата е задържана отново. Депутатският брат и още двама души са в ареста за 72 часа. Четвъртият от групата изтърпява ефективна присъда в Бургаския затвор. Според разследващите четиримата са имали поръчка за следене и побой на данъчния шеф. 

Рангелов определи като изключително тежък случая с убийството на Стаменов.

„Изключително арогантен е случаят с посегателството върху държавността“, заяви и Валери Йорданов. „Подобни случаи обаче, в които се приема поръчка от група са доста сложни за доказване“, обясни той.

„Наистина е нужно време за едно разследване на подобен случай. Аз съм убеден, че ще се стигне до края. Въпросът е вече каква ще бъде тежестта на доказателствата, които ще бъдат събрани“, каза Валери Йорданов.
„В подобни случаи не може да се разчита само на свидетелски доказателства“, обясни той и поясни: „Това престъпление е посегателство срещу държавността“.

„Причината за подобно тежко престъпление е липсата на респект към държавните органи“, добави адвокат Рангелов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6457 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ST

2018.07.05 | 10:25

2
Главните виновници за ширещата се престъпност са съдиите Те се страхуват да дават сериозни присъди или са корумпирани Българинът всичко може да работи но никога като съдия никога По евтино ще ни бъде ако си плащаме на чужди съдии
Отговор:

2018.07.05 | 09:34

1
Уби го конкурентна групировка на мутренската Тиквенска. 29г. мутрите се стрелят за влияне, обекти за рекет, поръчки за подлези, магистрали и сочни парчета от Черноморието. Костовизъм е, така е 29г., така ще бъде.

Добави коментар

Водещи новини