Спецпрокуратурата обвини 4-ма за участие в група за рекет, поръчали следене и побой на убития данъчен Иво Стаменов (обновена)

  • 04 юли 2018 15:17

  • 4361
  • 4
Спецпрокуратурата обвини 4-ма за участие в група за рекет, поръчали следене и побой на убития данъчен Иво Стаменов (обновена)
© Булфото (архив)

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 г.

Трима от обвинените, в т.ч. ръководителят на групата (който е брат на народен представител), бяха задържани на 3 юли 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие, съобщиха от пресцентъра на специализираната прокуратура.

Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица. Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов. Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.

По информация на БТВ братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов - Борис е един от разследваните за рекет и за следене на данъчния Иво Стаменов в София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4361 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.07.04 | 15:29

1
Седерсарска демокрация - почръчки за побой, ркет, убийства, заливане с киселина... Пълна победа на синята идея.
1234

2018.07.04 | 17:02

4
Сбъркал си! Това е патент на червените маймуни още от 90-те години, когато управляваха. Те така си и направиха бизнесмените. Но как да го знаеш, като все пак те ти плащат надницата. Споко. Като видят, че никаква не я вършиш и на теб ще ти счупят главата.

2018.07.04 | 16:49

3
За две години нищо работа и нищо в ползу родину и зам прокурор.Чакайте да се оправи и да се спаси държавата.Е ми няма как да стане ,еми няма да се получи във век веков .

2018.07.04 | 16:41

2
И какво от това .Имитация на дейност без реални резуртати.

Добави коментар

Водещи новини