Шефът на спецпрокуратурата ще става заместник на главния прокурор

  • 29 юни 2018 14:42

  • 2106
  • 2
Шефът на спецпрокуратурата ще става заместник на главния прокурор
©

Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по мегаделото "КТБ", е предложен от обвинител номер едно Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в за заместник главен прокурор. Предложението ще бъде гласувано от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет следващата сряда, съобщава БНР.

Гешев ще е с ресор "антикорупция", а за да стане заместник на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, се наложи прокурорската колегия да открие нoв, тpeти щaт зa зaместник глaвeн пpoypop, половин година след като го закри, защото обвинител номер заяви, че няма нужда от повече заместници. Промяната е мотивирана с промените в HΠK миналия ноември, с които делата срещу така наречената „висока корупция“ бяха трансферирани в спецпрокуратурата. Малко по-късно беше създадена и мегаантикорупционната комисия, с която спецпрокуратурата направи няколко съвместни акции.

Гешев започна разследването за фалита на КТБ като редови прокурор в Градската прокуратурата. След избора му за шеф на спецпрокуратурата, делото за обвинението срещу Цветан Василев и останалите разследвани беше променено и изпратено в спецпрокуратурата. Обвинителният акт, събран на рекордните 11 000 страници, беше внесен в Специализирания наказателен съд, а Гешев сравни писането му с „aцaнeтo c дизeл нa Лyнaтa“ и „операция на глава“.

Бъдещият заместник главен прокурор влезе в новините и покрай акцията с кметицата на „Mлaдocт". За да онагледи стабилността на доказателствата срещу Десислава Иванчева, заместничката Биляна Петрова и бившия районен кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, той обясни, че тримата „светнали“ като „коледни елхи“ от белязаните 70 000 евро, дадени им от строителен предприемач.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2106 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.29 | 16:43

2
САМО МУ ВИЖТЕ ФИЗИОНОМИЯТА И ВИЕ ПРЕЦЕНЕТЕ.АКО ЗАВИСИ ОТ МЕН,НЯМА ДА ГО ВЗЕМА И ЗА НАДЗИРАТЕЛ В ЦЕНТРАЛНИЯТ.

2018.06.29 | 16:42

1
ТОВА Е ЗА НАГРАДА ЗАДЕТО ПРИКРИ СЛУЧАЯТ С МИШО БИРАТА.

Добави коментар

Водещи новини