Мъж лежа 1,5 години в затвора за притежание на хранителна добавка

  • 23 юни 2018 09:44

  • 10963
  • 5
Мъж лежа 1,5 години в затвора за притежание на хранителна добавка
© Getty Images/Guliver

Художник от Стара Загора прекарва година и половина в затвора заради притежание на вещество, което се оказва хранителна добавка. Извършилите първоначалния тест обаче констатират, че то е комбинация от амфетамин, метаамфетамин, кокаин и хероин, съобщава Нова телевизия.

Михаил не помни момента на ареста си съвсем точно, защото бил пиян. Прекарва зад решетките цели три месеца преди да се срещне с обещания му още в началото служебен адвокат. Впоследствие наема свой. Именно той се усъмнява в експертизата и така веществото, което Михаил купува от аптека, е изпратено за повторен анализ в Института по криминология в София.

Когато е задържан, у Михаил е намерено и малко количество марихуана – 0,2 гр. Затова сега искат да го съдят повторно. Освен това, магистратите вече са разпоредили потърпевшият да плати разноските по делото в размер на 2300 лева, в които влиза и цената на грешната експертиза. Наложена му е и глоба от 500 лева за притежание на канабис.

Адвокатът ще обжалва, а клиентът му е твърдо решен да съди България. И броени дни след излизането си на свобода Михаил си купил билет за Англия. Възнамерява да заживее и работи там, защото се страхува, че у нас може пак д го арестуват „за една торба цимент”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10963 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.06.23 | 12:22

5
Справеливостта на демокрацията. Престъпници като Костов, Софиянски, Бисеров, Цветанов са на свобода, а в затвора са за хранителни добавки.

2018.06.23 | 10:05

1
Просто без коментар...
До коментиралите...

2018.06.23 | 11:43

4
Първо на това създание с удивителните,което явно е недостпойно да се нарече човек и смисъла на живота му е да убива хора и кучета,принципно нямам какво да кажа,освен че господ ще се погрижи за него и ще му даде живот и смърт много по лоши от на куче! А на другия коментирал искам да кажа,че нещо хич не е разбрал случая...за 0.2 марихуана са му наложили 500лв глоба,а е лежал 1.5 години за стабилно количество от някакво вещество което грешна експертиза е определила като смесица от хероин,кокаин,амфетамин, и метаамфетамин,а се е оказало че това е хранителна добавка,която човека си е купил от аптеката и това ми се струва доста сериозна и променяща живота грешка и човека е напълно прав да съди държавата и да иска да се махне от тука завинаги!
Дааам

2018.06.23 | 11:28

3
Няма значение дали е хванат с 0,2 гр марихуана + 2 кг. Хероин...или само 0,2 гр марихуана. В БГ присъдата е една и съща... А и щом лежи ефективно, явно не му е за първи или втори път ... Да заминава, успех му желаем, само да внимава да не го хванат там, че проблем...
!!!!!!!!

2018.06.23 | 11:01

2
Аааааа...защо???... коментирай....наркоман ли е???...факт...дрогата забранена ли е???...ДА....това трябва да е достатъчно за да го ликвидират като куче! Дутерте !!!

Добави коментар

Водещи новини