Ангел Джамбазки внесъл сигнал до Цацаров за натиск и заплахи срещу общински съветници в Балчик

  • 18 юни 2018 12:28

  • 1997
  • 3
Ангел Джамбазки внесъл сигнал до Цацаров за натиск и заплахи срещу общински съветници в Балчик
© Булфото (архив)

Българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО-БНД - Ангел Джамбазки, внесе сигнал до главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в за натиск и заплахи срещу общински съветници в Балчик. Това съобщава пресцентърът на ВМРО.

Съветници от Балчик са сигнализирали на евродепутата, че са им отправяни заплахи и закани. Това е станало причина общински съветници от различни политически групи - и от ГЕРБ, и от ВМРО - БНД, а също и един независим, да напуснат редовната сесия на Общинския съвет през май. На 31 май е внесена и протестна декларация в Общинския съвет - Балчик, по този повод.

Общинските съветници се оплакват от системни заплахи и закани, свързани с тяхната работа, а именно оказване на натиск да се подкрепи едно или друго решение, внесено като доклад от кмета на община Балчик. Твърдят, че са прилагани различни форми на натиск, включително и телефонни обаждания от трети лица, които са отправяли предупреждение, че в случай че един доклад не бъде подкрепен, ще последва ответна реакция, пише в сигнала си Ангел Джамбазки.

Той настоява главният прокурор да разпореди проверка по случая, а за целта да бъдат командировани служители на прокуратурата в Добрич, за да се избегне възможност за оказване на натиск върху местни прокурори.

Оказването на натиск и отправяне на заплахи и закани, тормозът - бил той вербален, психически и друг, върху представители на местната власт е недопустим, подчертава Джамбазки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1997 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.06.18 | 19:00

3
Този трол-идиот само тази фраза знае и я пише по всички форуми. Пропуска, че мутрите ги създаде БСП, че процъфтяха при началота на прехода, изпълнен от престъпната група СДС, БСП и ДПС, и че сега са заплашвани и депутатите на ГЕРБ. Това е силата на БСП: терор и заплахи и манипулации. Слабо!

2018.06.18 | 14:18

2
НАВСЯКЪДЕ КМЕТОВЕТЕ ОТ ШАЙКАТА РАБОТЯТ ТАКА.С НАТИСК И ЗАПЛАХИ.
АНТИГЕЙБЕРАСТ

2018.06.18 | 14:17

1
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

Добави коментар

Водещи новини