Диана Ковачева: Евродокладът не е шамар за България

  • 09 февруари 2012 08:57

  • 1498
  • 1
Диана Ковачева: Евродокладът не е шамар за България
©

Не може да се постави оценка по шестобалната система за доклада на Еврокомисията. Той не е шамар за България.

Това каза в сутрешния блок на БТВ правосъдният министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент по повод междинния доклад за напредъка на съдебната реформа в страната ни.

"Очевидно е, че нещата не вървят така, както трябва, и затова вече пет години има такъв доклад", заяви министърът. Според нея, трябва да се направи всичко възможно, за да се върне доверието на българина в съдебната система.

Ковачева каза, че е важно да се кажат добрите и позитивни неща в този доклад. Като пример тя даде ефективните присъди, които са дадени на определени лица, както и конфискуваните 5 млн. от Комисията "Коларов". "Оценено е добре създаването на Специализирания съд и прокуратура, оценена е добре и работата на Върховния касационен съд", посочи още правосъдният министър.

Ковачева призна, че темата за споразуменията между даден престъпник и съда наистина е болезнена. Тя смята, че е важно да има дискусия по този въпрос. "Общественото мнение ще бъде по-позитивно, ако някой бъде осъден на 700 години затвор, но мислите ли, че това ще постигне някакъв друг ефект", каза Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. По думите й, има подобряване на съвместната работа между МВР и съдебната система.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1498 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.09 | 11:08

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Водещи новини