Съдят лекар, изписвал фалшиви рецепти и разпространявал наркотични лекарствени вещества

  • 07 юни 2018 14:18

  • 2499
  • 0
Съдят лекар, изписвал фалшиви рецепти и разпространявал наркотични лекарствени вещества
© pixabay

Окръжната прокуратура в Разград внася протест в Апелативния съд във Варна срещу определената мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 4000 лева на лекар-хирург. Специалистът Б.М. бил привлечен като обвиняем за придобиване и държане с цел разпространение без надлежно разрешение на публично място високорискови наркотични вещества – морфин и оксикодон, на обща стойност 13 803 лева, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Престъплението е извършено като продължавано деяние в периода от 7 януари 2016 до 8 март 2017 г. На 5 юни лекарят бил привлечен като обвиняем и разпитан. На 6 юни Окръжната прокуратура в Разград внесла искане в Разградския окръжен съд за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ на Б.М. След продължило 6 часа съдебно заседание вчера съдът определил обвиняемият лекар да остане на свобода срещу парична гаранция от 4000 лева, която прокуратурата ще протестира.

Лекарят е осъждан, срещу него се водят още няколко дела, които са на фаза производство. Обвиняемият използвал личните данни на свои пациенти. На тяхно име и без тяхно знание Б.М. попълвал жълти рецепти и бланки, които подписвал лично. С тях изписвал наркотичните лекарствени препарати. След това отивал в аптеката и купувал лекарствата, като отново се подписвал при получаването им. За 1 година и 3 месеца той успял да придобие 10 670 ампули морфин, 2 опаковки морфин по 50 таблетки, 3 опаковки оксикодон по 50 таблетки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини