Сотир Цацаров се срещна с германския си колега

  • 05 юни 2018 16:31

  • 2386
  • 0
Сотир Цацаров се срещна с германския си колега
©

„Целта на прокуратурата е да налага правото“, заяви генералният прокурор на Федерална република Германия д-р Петер Франк на среща с главния прокурор на България Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в

Д-р Франк е на двудневно посещение у нас по покана на българския си колега. Основен акцент в разговорите на госта са противодействието на тероризма и борбата с организираната престъпност и корупцията, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. „Тероризмът е най-голямото предизвикателство за западните общества в близките 10-15 г.“, посочи д-р Франк. Единственото ефективно противодействие може да бъде осъществено от разузнавателните служби и прокуратурите на държавите, каза още той. Организираната престъпност подкопава устоите на държавността и много често престъпните групи се използват като канал за инфилтриране на терористи на територията на дадена държава, заяви д-р Франк. По думите му, само ефективното прилагане на правото и действията на прокуратурата са инструментариумът, с който държавата може да противостои.

Българската прокуратура работи в тясно взаимодействие с колегите си от държавите-членки на ЕС и със съседите си от Балканските страни, посочи главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Недопускането на терористични групи и противодействието на радикални формирования са сред основните предизвикателства пред нас, заяви г-н Цацаров. По думите му, след последните промени в законодателството, противодействието на тероризма, наред с борбата с организираната престъпност, корупцията и сивата икономика, са изведени като приоритетни области. Главният прокурор на Република България изрази увереност, че добрите отношения между българската и немската прокуратура ще продължат и в бъдеще, като основа за ефективно противодействие на общите заплахи пред правовата държава.

Д-р Петер Франк се срещна с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Премиерът запозна госта си с усилията, които правителството полага в борбата срещу контрабандата, както и с ангажиментите на държавата като председател на Съвета на Европейския съюз.

„Антикорупционните мерки, които България е предприела, са в правилната посока. Времето ще покаже тяхната ефективност.“ Това заяви д-р Петер Франк на срещата си с Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Г-н Цветанов запозна госта със законодателните инициативи на Народното събрание в областта на противодействието на тероризма, мерките срещу изпирането на пари и антикорупционната дейност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини