Делото за взрива в Хитрино продължава с разпит на свидетели

  • 08 май 2018 13:55

  • 1084
  • 0
Делото за взрива в Хитрино продължава с разпит на свидетели
© Булфото

Делото за железопътното произшествие в Хитрино продължава в Шуменския окръжен съд с разпит на свидетели. Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе.

Сред разпитаните днес бе управителят на "Булмаркет ДМ" Станко Станков. Пред журналисти той отбеляза, че поддържа заключението на частната експертиза, направена по искане на фирмата от румънски и немски експерти. Според нея причина за железопътното произшествие не е високата скорост, а незаключена стрелка по релсовия път, припомни Станков. Той допълни, че компанията има възможност да обезщети заведените срещу нея искове от жители на Хитрино, в рамките на "разумни параметри".

Съдебни заседания по делото за железопътното произшествие в Хитрино са насрочени в Шуменския окръжен съд и на 9, 10 и 11 май. И през трите дни ще се разпитват свидетели. Това съобщи говорителят на съда Стилиян Стилиянов, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че свидетелите по делото са около 110, но не всички ще бъдат разпитвани. За това се договориха на разпоредителното заседание страните по делото, припомни Стилиянов. Той изрази съмнение, че следващите три дни ще бъдат достатъчни за да се разпитат свидетелите по делото.

На 10 декември 2016 г. в района на гара "Хитрино" дерайлира товарна влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан, управлявана от машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. От последвалия взрив загиват седем души, а 29 са пострадали; разрушени и са нанесени щети на десетки сгради в населеното място.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1084 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини