И апелтивните съдии оставиха в ареста директора на полицията в Раковски

  • 03 май 2018 13:57

  • 1051
  • 0
И апелтивните съдии оставиха в ареста директора на полицията в Раковски
©

Апелативните магистрати от Пловдив оставиха в ареста директорът на полицията в Раковски Георги Илиев, който е задръжан по обвинение за подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение. Според съда, ако мярката му за неотклонение бъде променена, той може да въздейства върху свидетели по делото, информира Дарик.

Илиев, заедно с още трима полицейски служители, поискали 20 000 лева от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста.

С парична гаранция от 1500 лева са двамата оперативни служители от полицейското управление в Раковски - 31-годишният Валентин Гоцев и 33-годишният Желязко Колев, на които Илиев е дал по 1000 евро от подкуп. И двамата са направили пълни самопризнания. Шефът на полицейското управление казал пред разследващите, че и той бил взел толкова. Къде са останалите пари от подкупа, предстои да се разбере.

По делото като обвиняем е привлечен и пловдивският полицай Стефан Модев. В момента той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по друго досъдебно производство.

Десислава Станева
1051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини