Сотир Цацаров на посещение в Италия

  • 18 април 2018 14:11

  • 930
  • 1
Сотир Цацаров на посещение в Италия
©

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в е на двудневно работно посещение в Италия. Днес, 18.04.2018 г. той се срещна с председателя на Върховния касационен съд на Република Италия д-р Джовани Мамоне и с главния прокурор към Върховния касационен съд д-р Рикардо Фузио.

Посещението е по покана на проф. Антонио Скалионе, председател на Военния съдебен съвет и на проф. Маурицио Блок, главен военен прокурор към върховния съд на италианската република. През 2017 г. между двете прокуратури в София бе подписан Меморандум за сътрудничество. В програмата на посещението са предвидени срещи във Военния съдебен съвет, като основна тема на разговорите е структурата и бъдещото развитие на военната магистратура в България и Италия, както и наказателното преследване на военни престъпления в страните от ЕС.

Главният прокурор е придружаван от Пенка Богданова, заместник-главен прокурор, от военноапелативния прокурор полк. Веселин Стоев, както и от военноокръжния прокурор – София полк. Емил Ангелов.

На 19.04.2018 г. българските прокурори ще бъдат приети от началника на отбраната на Република Италия, генерал Клаудио Грациано.

Последвайте канала на

Нора Виткова
930 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Г

2018.04.18 | 14:37

1
СОТИР ДЕБЕЛИЯ

Добави коментар

Водещи новини