ВАС разпореди мерки за преодоляване на забавянията по дела за уволнения на държавни служители, полиц

  • 28 март 2018 19:02

  • 1536
  • 0
ВАС разпореди мерки за преодоляване на забавянията по дела за уволнения на държавни служители, полиц
© Булфото (архив)

Председателят на Върховния административен съд /ВАС/ Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 разпореди мерки за преодоляване на забавянето по дела за прекратяване на служебни правоотношения или уволнения на държавни служители, полицаи и военни, съобщиха от пресцентъра на съда.

Върховният административен съд ще разгледа и приключи до 30 юни т.г. общо 163 забавени дела чрез пренасрочването им в извънредни заседания или като допълнителни дела в редовни заседания, се посочва в съобщението. "Мярката се предприема с цел да се преодолее забавянето, тъй като делата, образувани миналата година, първоначално са били насрочени за разглеждане с най-далечна дата средата на 2019 година", е казал председателят на ВАС Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25.

Върховният административен съд въвежда и мерки за насрочване в разумни срокове и преодоляване на забавянето на дела по Закона за убежището и бежанците. 146 дела за получаване на статут, заведени от бежанци до края на 2017 г., ще бъдат преразпределени за разглеждане при допълнителна натовареност на съдиите от ВАС. Срокът е до 30 юни т.г. В тези срокове ще бъдат разглеждани и дела за отчуждавания на имоти и части от имоти по Закона за държавната собственост. Жалбите касаят изграждането на магистрали и пътища.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини