Цацаров: Районният прокурор на Пазарджик подаде оставка заради документите на ДАНС (видео)

  • 28 март 2018 16:18

  • 3157
  • 1
Цацаров: Районният прокурор на Пазарджик подаде оставка заради документите на ДАНС (видео)
© Булфото (архив)

Открити са четири документа. Веднага назначихме четири броя справки, като те установиха, че нито един от тях не е класифициран.

Това каза в парламента главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, след като бе изслушан на съвместното заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС във връзка с намерените документи на ДАНС в къщата на Марин Рачев, кмет на Септември. "Това са явни документи, които съдържат информация за допуснати нарушения в хода на местните избори. От моя страна със заповед бе назначена незабавно комисия, която бе оглавена от Апелативния прокурор на град Пловдив. Комисията извърши проверка в Окръжна и в Районна прокуратура - Пазарджик. Комисията е проверила не само тези въпросни четири документа, но и абсолютно всички справки от териториалното звено на ДАНС, които са постъпвали в двете прокуратури", каза още той.

"Тези документи са били явни и са държани явно в деловодството като всички останали документи. Това е причината да не можем да установим на този етап дали копирането на тези документи е осъществено от съдебен служител, от технически сътрудник, от прокурор, но достатъчно ясно е, че копирането е било извършено в прокуратурата, което не е повод за гордост. Ръководителят на Районна прокуратура - Пазарджик Георги Кацаров пое отговрност и подаде оставка, която бе приета незабавно от Висшия съдебен съвет. Трябва да бъдем честни - отговорността за случая не е нито на МВР, нито на ДАНС, отговорността е изцяло на прокуратурата", категоричен беше Цацаров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3157 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ку.рю

2018.03.29 | 11:08

1
Айдее, още един бушон изгърме!

Добави коментар

Водещи новини