Спецпрокуратурата: Цветан Василев иска да придаде политически оттенък на делото КТБ

  • 27 март 2018 12:18

  • 1628
  • 1
Спецпрокуратурата: Цветан Василев иска да придаде политически оттенък на делото КТБ
© Булфото (архив)

Част от защитната стратегия на Цветан Василев е да се придаде политически оттенък на делото КТБ, каза ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Днес спецсъдът изслушва страните по процеса за фалита на банката.

Представянето на случая като казус, в който се използва законът "Магнитски", цели защитна теза, каза Гешев и заяви, че умишлено Василев не се явявал в съда. Престоят му в Сърбия е част от стратегията. Редицата дадени интервюта и публичността от странна на прокуратурата, доказват, че той знае за какво е подсъдим, посочи Гешев. По думите му е отпаднало съмнението, че банкерът няма връзка със защитниците си.

Гешев отрече теорията на защитата, че материали от разследването са били унищожавани.

Цитирането на имената на Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на отново е с цел да се придаде политически оттенък на делото, каза Гешев и допусна, че ще има опити да бъдат компрометирани свидетели, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да видим дали ще има

2018.03.27 | 14:11

1
ОСЪДЕНИ ЗА КРАЖБАТА НА 4 МИЛИАРДА ЛЕВА. АКО НЯМА ВЛАСТТА ОТКРИТО ПРИЗНАВА ЧЕ, Е УЧАСТВАЛА ВЪВ ТОВА КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Добави коментар

Водещи новини