Зам.-председателят на ВКС Красимир Влахов се оттегли от поста си

  • 06 февруари 2018 17:35

  • 1553
  • 2
Зам.-председателят на ВКС Красимир Влахов се оттегли от поста си
© Novini.bg

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отхвърли предложението на председателя на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет да бъде освободен от поста му един от заместниците му - Красимир ВлаховКрасимир Влахов Красимир Красимиров Влахов е роден в Плевен. Завършва право в СУ „Св. Климент. Срещу искането на Съдия номер едно гласуваха десет от съдебните кадровици. Въпреки това Красимир ВлаховКрасимир Влахов Красимир Красимиров Влахов е роден в Плевен. Завършва право в СУ „Св. Климент обяви, че сам ще подаде оставка, предаде БНР.

Панов поиска Влахов да бъде сменен със съдия Светла Димитрова още през лятото. Заместник-председателят на ВКС обаче отказа, припомняйки че е назначен след гласуване на колегите си от Гражданската колегия. Последва Пленум на върховните съдии, който - след остра дискусия, застана зад Съдия номер едно и така въпросът днес стигна до Съдийската колегия на ВСС.

Пред съдебните кадровици днес Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет обясни, че е бил изоставен от Влахов в труден момент, когато е трябвало да взима мерки срещу проблема с бавенето на делата: "Той изчезна, а решението беше непопулярно", каза Панов и упрекна заместника си, че предпочита да се хареса на съдиите, отколкото да изпълнява дълга си. В писмо до ВСС обаче Влахов обяснява, че не е изчезнал, а е бил болен и се възмущава, че здравето му е станало аргумент за смяната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1553 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.06 | 18:47

1
Да се маха този Бойковист

2018.02.06 | 19:26

2
кой от двамата?

Добави коментар

Водещи новини