Започва пълна проверка на всички пешеходни пътеки

  • 21 декември 2017 10:29

  • 1643
  • 3
Започва пълна проверка на всички пешеходни пътеки
© novini.bg

Ще бъде направена общонационална проверка на всички пешеходни пътеки, съобщи главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в по време на брифинг във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки и възложените проверки за изправността им.

Цацаров поясни, че проверката се разпорежда от прокуратурата и се възлага на органите на МВР и МРРБ.

„Жертвите и пострадалите в катастрофи през последните седмици са повече, отколкото бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. Тя не може да ги мери. Нито един загубен на пътя човешки живот не е просто елемент на една извадка, а е траур на семейство и загуба, без еквивалент. На практика няма населено място и няма дом, който да не е засегнат по един или друг начин от това, което медиите наричат „война по пътищата”, а тя е точно война. Недопустимо е ежедневно да продължават да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки, често пъти и деца”, аргументира се главният прокурор.

Цацаров допълни, че проверката ще се проведе на територията на цялата страна и трябва да приключи до края на месец февруари 2018 г.

Обект на проверката ще бъде съответствието на пътеките с нормативната база, а целта е да се провери дали отговарят на всички изискания.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1643 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бг

2017.12.22 | 21:00

3
Елате в Брюксел да видите какво село е!!!Нито една пешеходна пътека не се вижда.Инфраструктура 0%

2017.12.22 | 20:59

2
Хич не ме интересува дали е пешеходна пътека,дали се вижда.Оглеждам се по няколко пъти,докато премина.Ако ме блъсне нещо,ще е за моя сметка.

2017.12.22 | 20:59

1
Когато пешеходците се научат да се оглеждат на ПП,а не да говорят по телефоните си,тогава инцидентите рязко ще намалеят.Докато се мислят за недосегаеми,така ще е.

Добави коментар

Водещи новини