СРС - та в съдебната зала на "Октопода"

  • 27 януари 2012 20:35

  • 2407
  • 3
СРС - та в съдебната зала на "Октопода"
© Булфото

Заседанията по знаковото дело “Октопод” срещу бившия съветник в ДАНС Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна са записвани от съда без знанието на прокуратурата и адвокатите.

Това станало и без председателят на съдебния състав Румяна Ченалова да е прочела определение и извън правилата на Наказателно-процесуалния кодекс, пише "Труд".

За СРС-тата в съдебната зала се разбра съвсем случайно по време на третото поред заседание по делото в Софийския градски съд. Докато се изясняваше дали защитата на Петров е задала коректно поредния си въпрос към свидетеля Валентин Шотев, съдия Ченалова изненадващо призна, че заседанието се записва. Думите й бяха провокирани от възражение на адвокат Ина Лулчева, че съдийката е отхвърлила въпроса й без дори да го е чула. А освен това я и глобила с 200 лв. за недопустимо поведение. “Правим запис на заседанието и може да се провери как точно е зададен въпросът”, заяви Ченалова. Адвокатите веднага попитаха дали съдията е прочела задължителното определение, че ще записва заседанията.

“В конкретния случай не се прави запис по реда на НПК, а за улеснение на съдебния секретар и пълнота на протокола”, беше отговорът на Ченалова. Адвокатите настояха съдът да не се произнася въз основа на запис, който не е годно доказателство.

Петров е изправен на подсъдимата скамейка по обвинение, че е ръководил престъпна банда за рекет и изнудвания. Подсъдими заедно с него са Марчело Джотолов, Янко Попов, Кирил Топалов и бившият ръководител на отдел “Следствен” във Върховната касационна прокуратура Цеко Йорданов. Според прокуратурата основен пострадал от престъпните механизми на “Октопода” бил Валентин Шотев. Вчера разпитът му продължи над три часа, в които той описа в най-големи подробности неприятностите си с Петров още от годините, докато били бизнес партньори.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2407 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
vanko76

2012.01.28 | 03:35

3
Петров знае за всички мръсни игри на Боко и много други мутри около ГЕРБ.
,

2012.01.28 | 02:44

2
aleksei petrov e nai golemiqt mafiot
Илия Топалов

2012.01.28 | 02:44

1
Само пишете глупости,по колко пари ви дават за да сеете ветрове,но знайте че може да ужънете бурии

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини