Сотир Цацаров: Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за убийството в Момчилград (видео)

  • 18 декември 2017 11:55

  • 10197
  • 7
Сотир Цацаров: Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за убийството в Момчилград (видео)
©

Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за убийството в Момчилград до този момент. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в във връзка с убийството на момичето в Момчилград. „Към настоящия момент всяка информация, която може да бъде изнесена, може да увреди интересите на разследването, предупреди той.

„Очаква се всеки момент да бъде представено в писмен вид експертното заключение на съдебно-медицинската експертиза. Веднага след аутопсията, съдебните медици са потвърдили, че става дума за задушаване, което на първа версия не е причинено от материала, с който е овързано лицето на детето, а е причинено предварително“, заяви Цацаров. Той уточни, че предстои още утре да бъдат представени в Националния институт по криминалистика и криминология или на частна лаборатория ДНК материали за анализ.

„Включително и ДНК материал от залепващата материя, която е била използвана. Ако това може да стане в Националния институт по криминалистика и криминология незабавно, НИКК ще остави всички други задачи и ще прави това, ако ли не – ще плащаме на частна лаборатория, но ще работим максимално бързо. До този момент е трудно да се каже, че има лице, което е заподозряно“, допълни той.

По думите му има оперативни версии, като част от тях са далеч по-истинни от другите, но в крайна сметка се нуждаят от доказателства.

Разбира се, че майката на детето е разпитвана. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в във връзка с убийството на 8-годишното момиче в Момчилград, предаде репортер на Агенция „Фокус“

„В момента нещата са свързани с провеждането на разпити, оперативни беседи, с изясняването на обкръжаващата среда. Но най-важното в момента са експертизите на веществени доказателства“, подчерта главният прокурор.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10197 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2017.12.18 | 17:00

7
ЗАЩО ДА Е ТРУДНО КАЖЕТЕ ИСТИНАТА

2017.12.18 | 16:46

6
Цацаров-позор за българската правосъдна система. Независима Цацарова прокуратура със силните на деня.Л.Панов му е крив,Б.Рашков не разбира от СРС ,само той е големият юрист с голям опит с " БЛЕСТЯЩИ СЪБРАНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА В ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ ПРОИЗВОДСТВА И С ОЩЕ ПО-
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2017.12.18 | 15:27

5
ДО КАТО И ПОСЛЕДНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК НЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ТАКАВА
mix

2017.12.18 | 15:24

4
как трудно ма къзан.
Вв

2017.12.18 | 15:14

3
Трудно е да се каже Цацата става ли въобще за нещо!!!
Как

2017.12.18 | 15:14

2
да изчистим комунистите, като продължавате да избирате герб??????????????

2017.12.18 | 14:57

1
Такава формулировка може да даде само мутро-седесарски назначенец.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини