БСП и ДПС атакуват промените в Кодекса на труда в Конституционния съд

Петдесет и пет народни представители от Коалиция за България и ДПС сезират днес Конституционния съд за промените в Кодекса на труда, съобщиха пред журналисти депутатите Любен Корнезов и Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

Опозицията атакува текстовете, с които се въвеждат глоби за работници без трудов договор и се завишават критериите за представителност на национално ниво на синдикалните и работодателските организации.

От опозицията атакуват пред КС и завишаването на изискуемият брой членове за синдикалните и работодателските организации. По думите на Любен Корнезов, парадоксален е и новият критерий на работодателските организации да не са предоставени с нормативен акт дейности от държавата. Той смята, че това е държавна намеса в работата на сдруженията, която противоречи на Конституцията.

Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва посочи, че с новите критерии се стеснява територията на социалния диалог. По думите му целта е да се елиминират неудобните работодателски организации, каквато в случая се явява БТПП. Адемов посочи, че докато за синдикатите изискването е брой членове, за работодателските организации е брой работници и служители със сключени трудови договори. В Кодекса на труда и в други международни документи е казано, че трябва да има еднакъв подход към работодателските и синдикалните организации, което в случая е нарушено и е един от аргументите да сезираме КС, добави той.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет