Цецка Цачева откри конференция по проблеми, свързани с родителската отговорност

  • 25 ноември 2017 12:53

  • 1337
  • 2
Цецка Цачева откри конференция по проблеми, свързани с родителската отговорност
©

Министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 откри днес в Плевен конференция на тема "Регламент относно компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и относно международното отвличане на деца".

Форумът е организиран от Министерството на правосъдието със съдействието на областната администрация. Конференцията е част от комуникационната стратегия на правителството за популяризиране приоритетите на Българското председателство, механизма и начина, по който функционират структурите на ЕС по време на ротационното председателство, каза Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 в обръщението си пред участниците.

Тя уточни, че се разглежда тема, приоритетна за българското председателство по отношение работата в сферата на действие на Министерството на правосъдието. Днес ще коментираме предложението за изменение на регламента Брюксел II а - проблемите, които произтичат от необходимостта за нов регламент в тази посока са свързани с нещо толкова динамично и толкова естествено за ЕС, свързано с принципа за свободно движение на граждани - смесените бракове между граждани на отделни държави, фактическото съжителство между гражданите на различни държави", подчерта Цачева.

Тя допълни, че те не са изключение - обратното, нещо съвсем естествено. "От тези бракове се раждат деца и тогава, когато родителите по една или друга причина се разделятq проблемът от последиците от родителските отношения към децата е изключително сложен, защото в най-тежките случаи се стига до отвличане на деца от единия родител, в най-тривиалните става дума за зачитане на съдебни решения от съдилища на една държава към съдебно право охранителните органи на друга държава", коментира Цачева. За всичко това е необходимо да има ясен регламент, който да се прилага директно и въпроси, които да бъдат хармонизирани в националното ни законодателство, допълни тя.

Модератор на конференцията "Регламент относно компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и относно международното отвличане на деца" /Брюксел II а/ е Миглена Тачева - директор на Национален институт на правосъдието. В работата й участват заместник-омбудсманът Диана Ковачева, съдии, представители на неправителствени организации. За лектори са привлечени също директори на дирекции в МП, областният управител на Плевен, директорите на ДАНС - Плевен и на ОД на МВР - Плевен и други специалисти.

Последвайте канала на

БТА
1337 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
н

2017.11.29 | 22:24

2
ау маиката на нацията се е загрижила

2017.11.25 | 18:21

1
Сичката Мара втасала, правосъдието - чувай Гергино, нерде Ямбол, нерде Стамбул!!!

Добави коментар

Водещи новини