Цачева се срещна с председателя на Комисията за контрол на специалните служби в Баварския Ландтаг

  • 22 ноември 2017 18:32

  • 949
  • 2
Цачева се срещна с председателя на Комисията за контрол на специалните служби в Баварския Ландтаг
© Булфото (архив)

Правосъдният министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 се срещна с председателя на Комисията за контрол на специалните служби в Баварския Ландтаг Юрген Хайке и съветника в Баварското министерство на правосъдието Хелмут Палдер, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Тримата принципно са се договорили за продължаване и задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Бавария, и по-специално за установяване на засилено взаимодействие и обмяна на опит между българското министерство на правосъдието и баварското. По време на разговорите министър Цачева е представила пред баварските гости краткосрочните и средносрочните приоритети, които стоят в дневния ред на министерството. Министърът е изтъкнала усилената работа по Актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа, както и стъпките, които страната ни предприема по препоръките от доклада на ЕК за напредъка на България.

По време на срещата е било подчертано високото ниво на сътрудничество между съдебните органи на България и Бавария. "Вярвам, че сред ключовите фактори за това са инструментите на Европейския съюз, въвеждащи принципите на директния контакт и взаимното признаване на съдебни актове, които не само че улесняват комуникацията между съдебните органи, но и способстват за повишаване на доверието между тях", е казала министър Цачева.

Цачева е представила пред гостите и кои ще са основните приоритети в областта "Правосъдие" по време на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
949 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.29 | 06:19

2
Още един ще сънува кошмари!

2017.11.23 | 08:29

1
да не мислиш че баварците няма да сънуват ?

Добави коментар

Водещи новини