До месец става ясна присъдата на ген. Кирчо Киров

  • 20 ноември 2017 12:32

  • 1387
  • 0
До месец става ясна присъдата на ген. Кирчо Киров
© Булфото (архив)

До месец ще стане ясно дали Военно-апелативният съд ще потвърди 10-годишната осъдителна присъда на бившия директор на Националната разузнавателна служба /НРС/ Кирчо Киров, информира БНР. Той е подсъдим за присвояването на близо 5 милиона лева.

Делото е за втори път във Военно-апелативния съд, след като Върховният касационен съд откри процесуални нарушения в решението на първия състав. Според върховните магистрати неправилната оценка на доказателствата е рефлектирала върху правото на защита на Киров.

Обвинението в безстопанственост беше повдигнато на бившия разузнавач номер едно през 2012 година. Два съдебни състава до момента го признаха за виновен, че е присвоил малко над 4 700 000 лева през периода 2011 - 2017 година, когато е начело на НРС. От началото на процеса Кирчо Киров твърди, че делото срещу него е политическа поръчка, а парите са изхарчени за вербуване на информатори.

След като обяви, че ще се произнесе в законовия срок, Военно-апелативният съд може да направи всичко друго, освен да оправдае Киров - да потвърди или промени присъдата му, или да върне делото за ново разглеждане.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини