Съдят двама за престъпление против политическите права на гражданите

  • 17 ноември 2017 14:26

  • 797
  • 0
Съдят двама за престъпление против политическите права на гражданите
©

Районна прокуратура - Свищов внесе в съда обвинителен акт срещу две лица за извършено престъпление против политическите права на гражданите. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура - Велико Търново.

Обвинението срещу Силвия В. е за това, че на 13 март в Свищов предоставила на М.С. имотна облага - 500 лв., за да бъде дадена на десет други лица с право на глас с цел да бъдат склонени на предстоящите на 26 март избори за народни представители на Република България да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия. Повдигнато й е обвинение и за това, че е дала на същото лице имотна облага – 50 лева, с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на същата политическа партия. Престъпление по чл.167 от НК.

Обвинението срещу Мехмед М. е за това, че за времето от 6 до 15 март в условията на продължавано престъпление, в гр. Свищов предоставил на Р.Р., А.Ю. и Н.М. имотна облага - парична сума в размер от 1 250 лв., за да бъде дадена на 25 други лица с право на глас, с цел да бъдат склонени на предстоящите избори за народни представители да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия. Както и за това, че действайки при условията на продължавано престъпление, дал на другиго - на А Ю. и Н. М. имотна облага – паричната сума от 50 лева, за всеки по отделно, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на същата политическа партия. Престъпление по чл. 167, вр. чл. 26 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Десислава Станева
797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини