Лозан Панов: Последният евродоклад за съдебната реформа е политически

  • 16 ноември 2017 12:58

  • 1023
  • 1
Лозан Панов: Последният евродоклад за съдебната реформа е политически
© Булфото

Политически нарече последния евродоклад за съдебната реформа председателят на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет. Според него последното му издание е стъпка за премахването на евронаблюдението.

Панов коментира, че докладът е написан така, че да осигури някакво спокойствие за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. Той припомни, че страната ни е била поставена под наблюдение в опит да се коригират дефицитите в правосъдната система и въпреки че призна, че това не се е случило, той се обяви категорично против отпадането на механизма "Сътрудничество и наблюдение".

Защото в България, за разлика от много други европейски държави, българските граждани и обществото вярват повече на европейските институции, отколкото на българските институции. Свалянето на мониторинга ще има обратен ефект, не толкова за България, колкото за самите европейски институции, защото евроскептицизмът, който се появява в много държави, нищо чудно да се появи и тук, заяви Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет.

Той коментира и два от пунктовете във вчерашния доклад – положителни са констатациите по отношение борбата с престъпността, като припомни, че малко преди те да бъдат огласени, в Перник е бил показно убит наркодилър, а преди това е бил обран банкомат и въпреки полицейската блокада извършителите са успели да избягат.

Панов обърна специално внимание и на еврокритиките към стила и качеството на законодателния процес, свързан със съдебната реформа. В доклада няма препоръки, може би защото вече никой не си прави илюзии, че в България те могат да бъдат изпълнени, заключи председателят на ВКС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1023 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
данъкоплатец

2017.11.20 | 09:36

1
Ето,това е истината за съдийската"натовареност" и морал.

Добави коментар

Водещи новини