Сезираха прокуратурата за обществена поръчка, подписана от Ангелкова

  • 29 септември 2017 14:13

  • 2050
  • 4
Сезираха прокуратурата за обществена поръчка, подписана от Ангелкова
© Булфото

Заради данни за нарушения Антикорупционният фонд сезира прокуратурата за обществена поръчка, подписана от министъра на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. Става дума за договор за изработване на рекламни видеоклипове на стойност близо 44 000 лева.

От новоучреденото антикорупционно сдружение твърдят, че след четиридневна обява Ангелкова подписва договор с единствения неотстранен участник въпреки сериозните процедурни нарушения. Сред нарушенията е, че обявата е трябвало да бъде публична поне 7 дни. Комисията, която е отстранила по различни причини тримата от общо четирима участници, е била назначена със заповед на министъра от 31 юли, което е три дни след изтичане на срока за подаване на оферти.

Според правния анализ на Фонда, процедурно нарушение има и в самия договор за възлагане на поръчката, защото липсва изискваното от закона решение на Ангелкова за определяне на спечелилия изпълнител след проведената процедура.

"Сключване на договор без правно основание при изразходване на публични средства представлява безстопанственост", се казва в изпратеното до прокуратурата становище на Антикорупционния фонд, цитирано от БНР.

Константин Тодоров
2050 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БКП

2018.01.14 | 04:57

4
Имам нужда от лекарства, не ме гледайте че спамя за седесарите долни, дайте ми хапчета моял :(

2018.01.14 | 04:57

3
Антикорупционния фонд да подхване кметовете в кърджалийската област,където депесарски феодали и бандити станаха милионери от не правомерни спечелени обществени поръчки .За качество и инвеститорски контрол да не говорим . .За шайката престъпници контрольори също има от

2017.10.02 | 17:24

2
ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ СЪС ВСИЧКИТЕ СИ СДРУЖЕНИЯ, АГЕНТИ И МЕДИИ НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ, ЗАЩОТО НАРОДА Е ПРОТИВ ТЯХ.

2017.10.02 | 17:24

1
Крайно време е тоя седесарски звер да отмори в Сливенския затвор.

Добави коментар

Водещи новини