Бюрото за контрол на СРС се оплака от прокурорите и ДАНС

  • 10 август 2017 07:07

  • 2344
  • 2
Бюрото за контрол на СРС се оплака от прокурорите и ДАНС
© Булфото/Архив

Прокуратурата и ДАНС искат да ограничат контрола на специалните разузнавателни средства (СРС) и да попречат на работата на ресорното бюро, съобщи председателят му Бойко Рашков в интервю за Медиапул, цитирано от в. "Сега".

Рашков се възмущава от отнетия по поръчка допуск до секретна информация на заместника му Георги Гатев. "ДАНС отне достъпа на Гатев под диктовка. Подобни действия без факти ще ни върнат към времето на бившата председателка на Софийския градски съд и нейните заместници, на които не се потърси никаква отговорност за безобразните нарушения при разрешаването на СРС. Ние сме констатирали фрапиращи нарушения на закона", заяви Рашков.

Той допълва, че случаите на незаконно ограничени права на гражданите със СРС са десетки.

"Действията срещу Гатев са сплашваща акция срещу бюрото. На последното заседание един от членовете, на който беше възложена проверка по молбата на С. Г. - съдия, заяви без мотиви, че не желае да завърши работата си!", каза още Рашков.

Според него щом заместникът му е с отнет допуск, защото помогнал на жалбоподатели да си попълнят молбите, трябва да се отнеме достъпът на всички членове на бюрото, експертите и административния секретар. "Подпомагането на гражданина да се обърне към институцията е абсурдно да бъде основание за отнемане на достъп до класифицирана информация", възмущава се той.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2344 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.10 | 17:56

2
гнусното комунистическо ченге е отново началник....

2017.08.10 | 08:19

1
или , войната на ;държавноста; срещу гражданите

Добави коментар

Водещи новини