Прокуратурата вика и Деница Златева на разпит за НДК

  • 18 юли 2017 14:11

  • 3443
  • 1
Прокуратурата вика и Деница Златева на разпит за НДК
© Булфото (архив)

В момента се провежда заседание на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, предаде репортер на Novini.bg.

На заседанието, което е закрито за медиите, ще бъдат изслушани главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”,, председател на ДАНС и Георги Начев, директор на Агенция за Държавна финансова инспекция.

На влизане главният прокурор обяви пред журналистите, че на разпит в прокуратурата ще бъде призована и Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското, бивш служебен заместник министър-председател по подготовката на председателството на Съвета на ЕС – 2018 г. в правителството на Огнян Герджиков. Припомняме, вчера Цацаров съобщи, че по казуса НДК на разпит ще бъдат извикани още министрите Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и Томислав Дончев, както и бившият министър на културата Вежди Рашидов. В четвъртък се очаква показания да даде обвиненият бивш директор на НДК Мирослав Боршош.

Председателят на ДАНС Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, пък коментира появилата се информация, че 77 българи са попаднали в черен списък на турските власти и имат забрана да посещават Турция, защото участват в терористични организации. "Следим всеки ден информацията. Към момента нямаме данни българи да участват в зоната на конфликта в Близкия Изток", каза той.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3443 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.18 | 21:51

1
ДА ВИКАТ И ГЕРДЖИКОВ И РАДЕВ.

Добави коментар

Водещи новини