Прокуратурата: Мирослав Боршош ще узнае 1-вото си обвинение на 20 юли

18 юли 2017 10:48

Прокуратурата: Мирослав Боршош ще узнае 1-вото си обвинение на 20 юли
© Булфото (архив)
2085 3

Мирослав Боршош ще узнае първото си и работно обвинение на 20 юли, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с обвинението, което предстои да бъде повдигнато на бившия директор на НДК, предаде Фокус.

Г-н Боршош сам публикува призовката си. Тя е в качеството му на обвиняемо лице, той вече има това качество. Ще му бъде повдигнато обвинение по конкретика, за която в този момент не можем да съобщим, защото не е редно медиите да научават в какво точно ще бъде обвинен, допълни Арнаудова в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. „Категорично можем да кажем, че е по повод сигнала от ДАНС и извършената от тях проверка за нецелево разходване на средства във връзка с европредседателството на България“, посочи тя. Говорителят на Сотир Цазаров допълни, че първото и работно обвинение Мирослав Боршош ще узнае на 20-ти, когато е призован.

„До момента са разпитани множество свидетели. Предстои да бъдат разпитани министър Лиляна Павлова, вицепремиерът Томислав Дончев и Вежди Рашидов, тъй като има данни, че лицата имат сведения, с които трябва да разполага и прокуратурата“, обясни Румяна Арнаудова. „След разпитите на Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов се очаква да има не само конкретизиране на това обвинение, но и възможни други обвинения. Продължаваме да събираме доказателства“, поясни Арнаудова.

„Изискали сме много договори от НДК, те са около 4000 до този момент и продължава постъпването на договори“, посочи Румяна Арнаудова и допълни, че ще бъдат разследвани и други действия на Боршош, за които има данни в делото и трябва да бъдат проверени със способите на Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК).

Валери Зайцев
2085 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Славимир Генчев

2017.07.19 | 09:27

144739
Тоя "десен" другар Боршош гулем борш е забъркал. Неговият девиз очевидно е: След Борш - борч!
hayabusa

2017.07.18 | 11:01

143760
много арт с това обвинение...обвиненията трябва да бъдат в множествено число и да се тръгне от горе на доло :)
hayabusa

2017.07.18 | 15:25

143764
в океана от престъпници боршош е една капка. :)

Добави коментар