Съдът ще заседава по делото срещу Николай Ненчев

  • 16 март 2017 06:38

  • 2279
  • 1
Съдът ще заседава по делото срещу Николай Ненчев
© Булфото (архив)

Софийски градски съд (СГС) ще заседава по делото срещу бившия военен министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. за престъпление по служба.

Делото започна в края на февруари, вече има събрани 41 тома доказателства по него. Пред съда се очаква да бъдат разпитани общо 23-ма свидетели. В списъка е и сегашният президент и бивш командир на Военно-въздушните сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който ще бъде призован да свидетелства на 12 април.

Според прокуратурата за времето от 5 май до 9 септември 2015 г. като министър на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. не е изпълнил служебните си задължения и не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолети от изтребителната авиация на ВВС на страната ни. От престъплението, според прокуратурата, са настъпили значителни вредни последици за Българската армия - спаднал е нальотът на пилоти на 33 часа за една година, при установен в НАТО стандарт от 180 летателни часа за година или поне минимум 80 летателни часа за година. Това е довело до опасност от допускане на тежки летателни инциденти, поради разтренираност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2279 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2017.04.04 | 15:11

1
2015 год. Когато горивото беше скъпо, има и други виновни, повече от него. А за двигателите това е друга тема. Но Ненчев си е виновен.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини