Нова съдебна зала отвори врати в Съдебната палата на Добрич

В Съдебната палата на Добрич отвори врати нова съдебна зала, съобщиха от Окръжния съд.

Тя се намира на първия етаж, непосредствено до входа на сградата. Обособена е на мястото на работещото преди време кафене в съда. Залата е оборудвана с модерна техника за аудиозапис на съдебните заседания и се ползва от магистратите от Районния съд. Ремонтът на помещението е осъществен по проект на Окръжен съд - Добрич, който стопанисва сградата, а обзавеждането е осигурено от Районния съд.

"Досега в Палатата имаше седем съдебни зали, като три от тях се ползваха от Окръжния съд, а четири - от Районния. Заради недостиг на зали, на втория етаж в сградата беше обособено помещение, в което временно се провеждаха съдебни заседания. Сега магистратите ще разполагат с още една зала, а освободеното помещение ще бъде преустроено в адвокатска стая", обясни председателят на Окръжния съд Галатея Ханджиева.

Ръководството на съда планира тази година да бъде обособена и т.н. "синя стая" - специализирано помещение за щадящо изслушване на деца-жертви на насилие или свидетели на престъпление.

В Съдебната палата се помещават окръжният и районният съд, окръжната и районна прокуратури, както и областното звено "Охрана".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет