Проститутка просълзи съдебен заседател по делото срещу бивш депутат

  • 05 декември 2011 14:11

  • 5201
  • 0
Проститутка просълзи съдебен заседател по делото срещу бивш депутат
©

Проститутка от ромски произход просълзи съдебен заседател по делото срещу бившия депутат от левицата Тома Томов, Димитър Викентиев - бивш заместник на Томов в Оряховската прокуратура, и директора на следствената служба в Оряхово - Цецо Кривачков.

Томов е подсъдим за подкуп, поискан от него през 1998 г., когато е бил районен прокурор на Оряхово. Състав на Софийския градски съд свали останалите обвинения от него за изнудване и за престъпление срещу правосъдието заради изтекъл срок по давност.

Днес показания даде 24-годишната проститутка Камелия Ставрева, която разказа на 13 години семейството й искало да я омъжи. Изпратили я при Славчо Петков, който се оказал сводник. Той държал заведение, в което работели още 7-8 момичета, всички принуждавани да проституират в района на село Войводово.

През сълзи свидетелката разказа изживявания от детството си, жестоките побои от Петков, след които не можела да стане от легло по цяла седмица. Тя споедли, че все още има изгаряния по тялото си от цигари, които гасили в нея.

Парите, които заработвала в заведението, деляла по равно със сводника си. Там тя виждала често подсъдимия Димитър Викентиев в компанията на Славчо Петков. Според показанията на Камелия Ставрева, двамата били много близки приятели. Някои от момичетата в заведението поискали помощ от прокурора, за да се измъкнат от тежкото си положение.

Викентиев обаче споделил с Петков, че проститутките му се оплакват и искат помощ, а сводникът ги наказвал с побой.

Камелия Ставрева си спомни, че малко преди полицейски проверки в заведението, Димитър Викентиев се обаждал на приятеля си Петков, за да го предупреди. Момичетата били укривани в гората и близките пещери.

Ставрева решила да свидетелства срещу Викентиев, защото той не й помогнал и тормозът продължил около 3 години. След решението й обаче започнали заплахи по телефона. Непознат мъжки глас звънял и я питал: „Знаеш ли какво е от 5 до 15 години?".

Показания пред съда даде и сводникът на момичето - Славчо Петков, който разказа, че Ставрева била близка със сина му. Двамата живеели заедно, когато тя била 17-годишна, пише News.bg. По думите му, свидетелката ходела да помага в заведението, но не й плащали, защото сина му я издържал.

Петков посочи, че се познава с Викентиев от около 20 години, но когато се виждали си говорели „общи приказки".

Свидетелят призна, че е осъждан за склоняване на жени към проституция и за незаконно притежание на самоделно оръжие.

Съдът отхвърли и искане на защитата за назначаване на почеркова експертиза на три документа.

Тома Томов е подсъдим заедно с бившия зам.-шеф на прокуратурата в Оряхово Димитър Викентиев и ексшефа на следствието там Цецко Кривачков. Срещу тримата бяха повдигнати общо 16 обвинения - за подкуп, незаконно прекратяване на дела, подбуждане към лъжесвидетелство и изтръгване на показания. Делото е от февруари 2001 г.

Срещу Томов имаше общо 5 обвинения. Поради изтичане на давност обаче срещу соцдепутата остана само едно - за рушвет. Според прокуратурата като началник на Районната прокуратура в Оряхово Томов и заместникът му Викентиев поискали 500 долара подкуп Рахим Али и Мустафа Мустафа от Айтос.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини